Urządzenia i Akcesoria
Erdbeersahnetorte
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
Teig
-
Eier getrennt4
-
Wasser60 g
-
Zucker200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Mehl200 g
-
Backpulver1 TL
Füllung
-
Gelatine8 Blätter
-
Erdbeeren180 g
-
Eigelb2
-
Zucker100 g
-
Weißwein50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt600 g
-
Erdbeerkonfitüre100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1227 kJ /
293 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
35 g