Urządzenia i Akcesoria
Brisket Burrito
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 pieces
Składniki
Meat and Rice
-
long-grain rice3 ½ oz
-
water to soak rice
-
beef brisket untrimmed, cubed (1 in.)16 oz
-
water24 oz
-
ground cumin2 pinches
-
chili powder1 pinch
-
dried bay leaf1
-
white onion2 ½ oz
-
salt½ tsp
Beans
-
black beans (approx. 15 oz), rinsed and drained1 can
-
canned sweet corn kernels drained5 oz
-
ground cumin2 pinches
-
2 pinches ancho chili powderchipotle chili powder (opcjonalnie)2 pinches
-
canned tomato sauce4 ½ oz
-
salt (opcjonalnie)½ tsp
Burrito
-
large flour tortillas10
-
salad greens to serve
-
pico de gallo to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
633.6 mg
Białko
16.1 g
Kalorie
1529.2 kJ /
365.5 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
43.5 g