Gnocchetti di ricotta al tartufo

Gnocchetti di ricotta al tartufo

4.6 16 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
Gnocchetti di ricotta
  • 200 g di prosciutto cotto a cubetti
  • 130 g di farina tipo 00
  • 2 tuorli d'uovo
  • 300 g di ricotta ben scolata
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Sugo
  • 40 g di cipollotti a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 250 g di piselli freschi
  • 150 g di acqua
  • ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale
Terminare la preparazione
  • farina tipo 00
  • 30 g di burro
  • tartufo nero fresco a scaglie

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 621 kcal / 2598 kJ
Białko 34.5 g
Tłuszcz 37.5 g
Węglowodany 36.4 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji