Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lamb Roll
- 4 garlic cloves
- 120 g onions, quartered
- 10 g fresh parsley leaves
- 500 g lamb mince, low-fat (5-10%), broken in pieces (see tip)
- 50 g tomato purée
-
2
Tbsp Urfa chilli flakes (see tip)
lub ½ tsp dried chilli flakes - 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 500 g puff pastry, ready-made (see tip)
- 1 medium egg, beaten
- 1 Tbsp nigella seeds
Freekeh Pilaf
- 2 Tbsp cumin seeds
- 15 g olive oil
- 140 g onions, quartered
- 30 g tomato purée
- 400 g freekeh (uncooked)
- 50 g unsalted butter, diced
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 600 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 150 g Greek yoghurt
- 10 g fresh coriander leaves, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2125 kJ / 510 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r285098