Hörnliauflauf
TM6 TM5

Hörnliauflauf

4.2 (600 ocen)

Składniki

  • 150 g Gruyère, in Stücken (3 cm)
  • 1 EL Butter, zum Einfetten
  • 1200 g Wasser
  • 2 ½ TL Salz
  • 250 g Hörnli
  • 200 g Schinkenwürfeli
  • 150 g Erbsli, tiefgekühlt
  • 150 g Lauch, längs halbiert, in Streifen (8 mm)
  • 3 Eier
  • 150 g Vollrahm
  • 150 g Milch
  • 2 Prisen Pfeffer
  • ½ TL Paprika
  • 1 Prise Muskatnuss, gemahlen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3291 kJ / 788 kcal
Białko
42 g
Węglowodany
54 g
Tłuszcz
43 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r284617