Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Quark-Auflauf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Äpfel süß-säuerlich, geschält, geviertelt500 g
-
Zitronensaft20 g
-
Zucker120 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht15 g
-
Salz1 Prise
-
Eier2
-
Magerquark500 g
-
Hartweizengrieß130 g
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Backpulver3 gestr. TL
-
Rosine (opcjonalnie)50 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
23 g
Kalorie
2970 kJ /
710 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
92 g