Orangensoufflé

Orangensoufflé

3.7 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Zucker und etwas mehr zum Ausstreuen
    80 g
  • Orange unbehandelt, Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst
    1
  • Eier getrennt
    3
  • Speisestärke
    25 g
  • Magerquark gut abgetropft
    200 g
  • Wasser, heiß
  • Puderzucker

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 180 kcal / 754 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji