Spargelauflauf

Spargelauflauf

2.9 153 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Blattpetersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Emmentaler in Stücken
    80 g
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    1 TL
  • Kartoffeln klein, gut gewaschen
    700 g
  • Spargel geschält, eventuell halb weiß, halb grün
    1200 g
  • Milch 1,5 % Fett
    200 g
  • Crème légère
    150 g
  • Eier
    3
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Muskat
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 395 kcal / 1650 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 7.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji