Serbisches Reisfleisch

Serbisches Reisfleisch

4.0 838 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Schweineschnitzel in Würfeln (2-3 cm)
    500 g
  • Sojasauce dunkel
    2 EL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Rapsöl
    15 g
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • passierte Tomaten
    500 g
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Tomatenmark
    30 g
  • Reis (Garzeit 20-25 Min.)
    200 g
  • Paprika, gemischt in Stücken
    500 g
  • Tomaten klein, geviertelt
    250 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 36 g
Kalorie 1830 kJ / 436 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 8.2 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji