Kasseler-Röllchen auf Sauerkraut-Kartoffel-Beilage

Kasseler-Röllchen auf Sauerkraut-Kartoffel-Beilage

4.2 31 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 Portionen

Składniki

Kasseler-Röllchen
  • Zwiebeln in Stücken
    100 g
  • Butter
    10 g
  • Brötchen in Stücken
    1
  • Frischkäse light
    100 g
  • Petersilienblätter gehackt
    2 EL
  • Salz
    2 Prisen
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Eier Größe S (siehe Tipp)
    2
  • Kasseler ohne Knochen, in 16 dünnen Scheiben (2 mm)
    200 g
Sauerkraut-Kartoffel-Beilage
  • Zwiebeln in Stücken
    100 g
  • Butter
    10 g
  • Sauerkraut möglichst vom Fass, grob geschnitten
    600 g
  • Salz und etwas mehr für das Sauerkraut
    1 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Zucker
    1 Prise
  • Lorbeerblätter
    2
  • Wacholderbeeren
    6
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln gewürfelt (2 x 2 cm)
    800 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 409 kcal / 1714 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 11.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji