Mexikanischer Feuertopf

Mexikanischer Feuertopf

4.2 721 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Chilischote entkernt, halbiert
    1
  • Rapsöl
    10 g
  • Rindfleisch mager, gewürfelt
    300 g
  • Tomatenmark
    50 g
  • stückige Tomaten (Fertigprodukt)
    500 g
  • Wasser
    200 g
  • rote Paprika in Streifen
    150 g
  • grüne Bohnen (frisch oder TK, aufgetaut), in Stücken
    250 g
  • Mais (340 g), abgetropft
    1 Dose
  • Kidneybohnen (410 g), abgetropft und abgespült
    1 Dose
  • Paprika rosenscharf
    ½ TL
  • Bohnenkraut, getrocknet
    1 EL
  • Thymian, getrocknet
    1 EL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Saure Sahne
    4 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 309 kcal / 1296 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 13.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji