Krebssuppe
TM6 TM5

Krebssuppe

4.2 (13 ocen)

Składniki

  • 60 g Zwiebeln, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 140 g Möhren, in Stücken
  • 30 g Butter
  • 4 Stängel Thymian, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
  • 4 Stängel Petersilie, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
  • 50 g Krebspaste (z.B. von Langbein)
  • 100 g Langkornreis, parboiled
  • 200 g Weißwein, trocken
  • 400 g Wasser
  • 80 g Garnelen, geschält, gegart
  • 80 g Flusskrebsfleisch, in Stücken (ca. 3 cm)
  • ¼ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 20 g Cognac (opcjonalnie)
  • 150 g Crème fraîche

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1786 kJ / 427 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
24 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r267781