Urządzenia i Akcesoria
Babka z likierem jajecznym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 kawałków
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
260 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
4 jajka
-
1 szczypta soli
-
200 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
120 g oleju słonecznikowego
-
120 g likieru jajecznego w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
cukier puder ilość do oprószenia babki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
4.6 g
Kalorie
1250.1 kJ /
298.6 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
38.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYJĄTKOWE BABKI!
10 Przepisów
Polska
Polska