Traditional gravy
TM6 TM5 TM31

Traditional gravy

3.2 (101 ocen)

Składniki

  • 20 - 30 g red wine, to taste
  • 30 g salted butter
  • 1 brown onion, cut into halves
  • 1 garlic clove
  • 4 sprigs fresh thyme, leaves only
  • 30 g plain flour
  • 500 g water
  • 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
  • 1 tsp tamari
  • 1 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
  • 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
  • 2 tsp umami paste (optional - see Tips)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
167.8 kJ / 40 kcal
Białko
0.7 g
Węglowodany
2.9 g
Tłuszcz
2.6 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Błonnik
0.5 g
Sód
88 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r264979