Urządzenia i Akcesoria
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
80 g moreli suszonych, bez pestek
Miętowy jogurt
-
1 ząbek czosnku
-
10 liści mięty, świeżych
-
200 g jogurtu typu greckiego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Klopsiki jagnięce i kuskus
-
2 ząbki czosnku
-
10 liści mięty, świeżych
-
500 g jagnięciny, mielonej
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
¼ łyżeczki ziela angielskiego, mielonego (opcjonalnie)
-
280 g kaszy kuskus
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
olej rzepakowy do smażenia
-
1 łyżka masła
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
37.6 g
Kalorie
2508 kJ /
600 kcal
Tłuszcz
29.3 g
Węglowodany
46.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
9 Przepisów
Polska
Polska