Zuccotto di polpo al vapore
TM5 TM6

Zuccotto di polpo al vapore

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 spicchi di aglio
  • 150 g di olive nere denocciolate
  • 500 g di acqua
  • 1300 g di polpo fresco a pezzi
  • 100 g di vino bianco
  • 2 melanzane lunghe a fette longitudinali
  • 2 pizzichi di sale
  • 50 g di capperi sotto sale, dissalati
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • rucola, a piacere
  • 6 pomodori ciliegino a metà
  • 50 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1862 kJ / 445 kcal
Białko
37.5 g
Węglowodany
10.1 g
Tłuszcz
28.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r259019