Urządzenia i Akcesoria
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
-
masło ilość do posmarowania formy
-
bułka tarta ilość do oprószenia formy
-
65 g orzechów włoskich, łuskanych
-
300 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
2 jajka
-
160 g mąki pszennej
-
150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego150 g cukru
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g oleju
-
15 - 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
3.9 g
Kalorie
911.3 kJ /
217.7 kcal
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
33.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska