Moroccan prawns with preserved lemon couscous
TM6 TM5

Moroccan prawns with preserved lemon couscous

4.4 (35 ocen)

Składniki

  • 200 g couscous
  • 20 g preserved lemons, flesh discarded, rind rinsed and cut into small pieces (3 mm)
  • 200 g hot water
  • 40 g olive oil
  • 2 pinches ground black pepper
  • 1 tsp salt
  • 1 red onion, cut into quarters
  • 2 garlic cloves
  • 1 tbsp harissa paste (see Tips)
  • 1 tsp ground coriander
  • 1 tsp ground cumin
  • 400 g canned chopped tomatoes
  • 2 tsp white sugar
  • 500 g raw prawns, peeled and deveined (see Tips)
  • 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
  • 50 - 80 g pitted green olives, to taste
  • fresh coriander leaves, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2311.4 kJ / 550.3 kcal
Białko
39.1 g
Węglowodany
55.3 g
Tłuszcz
16.9 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Błonnik
8.5 g
Sód
2085.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r256210