Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan marroquí de cúrcuma
- 300 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca
- 500 g de harina
- 15 g de sal
- 2 cucharaditas de cúrcuma molida
- 8 - 10 ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 8 - 10 ramitas de menta fresca (hojas y parte del tallo)
- 8 - 10 ramitas de perejil liso fresco (hojas y parte del tallo)
Relleno de ternera con especias
- 100 g de cebolla cortada en dos trozos
- 8 - 10 ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 8 - 10 ramitas de menta fresca (hojas y parte del tallo)
- 8 - 10 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de pimiento amarillo (en trozos)
- 50 g de pimiento rojo (en trozos)
- 300 g de carne picada de ternera
- 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta blanca molida
- 2 cucharaditas de cúrcuma molida
- 1 pellizco de comino molido
Terminación
- 20 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 3090 kJ / 732 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 96.3 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Błonnik
- 16.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r255575