Wersje kompatybilne
Menu with Vegetable Soup, Chicken with Mustard Sauce and Steamed Vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Velouté, Chicken and Steamed Vegetables
- 3 - 3 ½ oz yellow onion, halved
- 1 garlic clove
- 1 oz olive oil
- 25 oz mixed vegetables (e.g. zucchini, carrots, asparagus, peppers, broccoli), sliced (½ in.), divided
- 21 oz water
- 2 ½ tsp salt, divided
- 14 oz potatoes, sliced (½ in.)
-
17
oz chicken breast fillet, boneless, skinless, cut into strips (2 in. x 1 in.)
lub 17 oz turkey breast fillet, skinless, cut into strips (2 in. x 1 in.) - 2 tbsp soy sauce
- ½ tsp fresh ground pepper
- ½ tsp sweet paprika
-
1
tbsp butter
lub 1 tbsp fresh cream
Mustard Sauce
-
2
oz cream cheese
lub 2 oz heavy whipping cream - 1 tbsp mustard
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 3 - 4 sprigs parsley, leaves only
- 1 egg yolk, from large egg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1745 kJ / 417 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r255019