Urządzenia i Akcesoria
Süßkartoffel-Buttermilch-Suppe mit Bacon und Garnelen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Schalotten100 g
-
Olivenöl30 g
-
Süßkartoffeln in Stücken600 g
-
Wasser500 g
-
Buttermilch500 g
-
1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Salz1 ½ TL
-
Curry mild½ TL
-
Koriander, gemahlen½ TL
-
Bacon, in Scheiben in Querstreifen (2 cm)100 g
-
Garnelen, geschält, gegart200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
1197 kJ /
286 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
3.2 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2018
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy