Urządzenia i Akcesoria
Brownie z gruszkami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
24 kawałki
Składniki
-
800 g gruszek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
250 g cukru
-
1 laska cynamonu (ok. 2 cm)
-
200 g migdałów, ze skórką
-
260 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
1 szczypta soli
-
4 jajka
-
180 g mąki pszennej
-
20 g kakao
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
50 g mleka
-
20 g migdałów, w płatkach
-
70 g dżemu morelowego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
5.3 g
Kalorie
1272.5 kJ /
304.1 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
30.9 g