Urządzenia i Akcesoria
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
500 g pieczarek dużych (ok. 16 szt.)
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
300 g liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonych i odsączonych
-
60 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu60 g jogurtu typu greckiego
-
¼ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
536 kJ /
128 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
1 g