Urządzenia i Akcesoria
Frittata niskowęglowodanowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
80 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
6 jajek
-
30 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu40 g jogurtu typu greckiego
-
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone na kawałki (ok. 30 g)
-
½ łyżeczki natki pietruszki, suszonej
-
½ łyżeczki soli morskiej
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g liści szpinaku, świeżych
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
6 plastrów boczku parzonego, wędzonego pokrojonych na 1 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15.8 g
Kalorie
930 kJ /
224 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
0.4 g