綠豆煎餅
TM5 TM6

綠豆煎餅

5.0 (1 ocena)

Składniki

沾醬

  • 30 克 洋蔥 ,切塊(約2公分)
  • 10 克 白蘿蔔 ,去皮,切塊(約2公分)
  • 10 克 新鮮紅辣椒 ,切圈
  • 10 克 蒜頭 ,拍扁
  • 2 大匙 醬油
  • 2 大匙 醋
  • 2 大匙 糖

綠豆煎餅

  • 150 克 綠豆仁
  • 200 克 水
  • 15 克 蒜頭
  • 5 克 薑
  • 10 克 油 ,多備一些煎餅用
  • 5 克 麻油
  • 80 克 豬絞肉
  • ½ 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 黑胡椒粉
  • 20 克 蔥 ,切蔥花
  • 80 克 新鮮綠豆芽

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1213.2 kJ / 290.2 kcal
Białko
14.5 g
Węglowodany
28.2 g
Tłuszcz
12.2 g
Błonnik
5.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r252474