Urządzenia i Akcesoria
Chałka z kardamonem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
20 kromek
Składniki
-
250 g mleka 3,2% tłuszczu
-
100 g cukru
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
670 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
3 jajka
-
2 szczypty soli
-
1 łyżka kardamonu, mielonego
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
50 g rodzynek (opcjonalnie)
-
migdały, w płatkach do posypania chałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
5.5 g
Kalorie
885.7 kJ /
211.6 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZYPRAWY
12 Przepisów
Polska
Polska