Urządzenia i Akcesoria
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)100 g
-
garlic cloves2
-
shallots halved90 g
-
olive oil40 g
-
risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio)300 g
-
ripe tomatoes diced (2 cm)200 g
-
dry white wine60 g
-
boiling water500 g
-
1 heaped tsp vegetable stock paste, homemadevegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled1
-
tomato purée20 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
unsalted butter diced40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
602.2 mg
Białko
15.2 g
Kalorie
2384.5 kJ /
569.9 kcal
Tłuszcz
25.1 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
67.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
7 Days of Healthy Eats
24 Przepisy
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
7 in 7 Challenge
7 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Cookidoo® Served 2022
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Italian Kitchen
62 Przepisy
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Your Cookidoo® 2025: Homemade Hero
11 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Your First Month Mixing
55 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia