Wersje kompatybilne
Frango com molho de mostarda e mel e puré com bacon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 770 g peito de frango (4 unid. aprox.)
- 60 g mostarda
- 30 g mel
- 20 g vinagre
- 100 g água
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pé de rosmaninho, só as folhas
- 30 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 150 g bacon cortado em cubos
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
- 350 g leite
- 20 g manteiga
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2232 kJ / 534 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r247416