Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fennel salad
- 100 g cabbage, cut into thin slices
- 1 fennel bulb, cut into thin slices
- 1 red capsicum, deseeded and cut into thin slices
- 40 g red onion, cut into quarters
- 1 apple, cored and cut into quarters
- 1 fresh long green chilli, deseeded and cut into halves (optional)
- 1 lime, zest and juice
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 80 g Greek-style natural yoghurt
- 1 pinch smoked paprika
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Coffee rub and beef
- 1 tbsp instant coffee
- 1 tbsp salt
- 1 tbsp dark brown sugar
- 2 tsp sweet paprika
- 2 tsp dried chilli flakes
- 1 tsp garlic powder
- 1 tsp onion powder
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp ground black pepper
- 1200 - 1300 g beef roast, trimmed (see Tips)
- 1 tbsp olive oil
- 2500 g water
- 1 ½ tbsp cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1674.4 kJ / 398.7 kcal
- Białko
- 50.2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1683.5 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r246750