Urządzenia i Akcesoria
Mushroom and bacon pasta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
fresh tortellini (see Tip)600 g
-
Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)50 g
-
leek white part only, trimmed and cut into pieces1
-
garlic cloves2
-
rindless bacon rashers cut into pieces (2-3 cm)4 - 5
-
unsalted butter30 g
-
fresh Swiss brown mushrooms cut into halves200 g
-
dry white wine60 g
-
pouring (whipping) cream200 g
-
fresh thyme leaves1 tsp
-
fresh flat-leaf parsley leaves only, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1032.2 mg
Białko
24.4 g
Kalorie
2353.8 kJ /
560.5 kcal
Tłuszcz
35.4 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
20.9 g
Węglowodany
31.6 g