Italian Rice Cake - Torta di riso
TM6 TM5

Italian Rice Cake - Torta di riso

4.3 (3 oceny)

Składniki

  • 100 g amaretti biscuits
  • 100 g blanched almonds
  • 1000 g whole milk
  • 250 g caster sugar
  • 1 lemon, thin peelings of skin only
  • 1 vanilla pod and scraped out seeds
  • 100 g risotto rice
  • 50 g candied mixed peel
  • 5 medium eggs, beaten
  • 1 pinch fine sea salt
  • 80 g Amaretto or other almond liqueur

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1036 kJ / 246 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
31.5 g
Tłuszcz
8.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r245104