Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fish burgers
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 6 sprigs fresh coriander, leaves and stalks
- 500 g firm white fish fillets, cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tbsp fish sauce
- 1 tbsp kecap manis
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 100 g panko breadcrumbs
- 2 tbsp plain flour
- 1 egg
- 2 tbsp milk
Red cabbage salad
- 50 - 80 g red cabbage, finely shredded
- 6 - 8 snow peas, cut into thin slices
- ¼ cucumber, deseeded and cut into thin slices
- 1 tbsp lime juice
- 2 tsp fish sauce
- 2 tsp brown sugar
Chilli mayo
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 1 - 2 tbsp hot chilli sauce, to taste
Assembly
- 1 - 2 tbsp oil, for frying
- 3 bread rolls, cut into halves horizontally (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1715.3 kJ / 408.4 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1262 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r238990