Wersje kompatybilne
Florentine-style Spelt Pizza - Pizza fiorentina con farina di farro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 270 g water
- 1 tsp sugar
-
1
heaped tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 60 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 500 g spelt flour
- 2 tsp fine sea salt
Topping
- 100 g mozzarella, cut in pieces (2 cm)
- 100 g feta cheese, crumbled
- extra virgin olive oil, for drizzling
- 150 g kale, shredded, thick stalks removed
- 4 medium eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3366.7 kJ / 804.7 kcal
- Białko
- 36.8 g
- Węglowodany
- 94.3 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 15.1 g
- Sód
- 1437 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r235767