Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
TM5 TM6

Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)

3.8 (30 ocen)

Składniki

  • oil, for greasing
  • 2 aubergines (approx. 250 g each)
  • 4 Tbsp miso (e.g. 2 Tbsp white miso paste, 2 Tbsp red miso paste)
  • 20 g mirin
  • 15 g sugar
  • 20 g sake
  • 160 g water
  • 1 tsp toasted sesame seeds, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
735 kJ / 176 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r211757