Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa okonomiyaki
- 30 g de azúcar
- 30 g de salsa de ostras
- 60 g de kétchup
- 40 g de salsa inglesa
Okonomiyaki
-
200
g de repollo blanco en trozos
lub 200 g de col china en trozos - 250 g de patata en trozos
- 120 g de harina
- ¼ de cucharadita de sal
- ¼ de cucharadita de azúcar
- ¼ de cucharadita de levadura química en polvo
-
120
g de caldo dashi
lub 120 g de caldo de ave - 4 huevos
- 2 cucharaditas de jengibre encurtido en láminas
- 1 chorrito de aceite para engrasar
- 4 lonchas de beicon en mitades
Montaje y presentación
- 100 g de mayonesa japonesa
- 2 cucharadas de copos de bonito deshidratado (katsuobushi)
- 2 de cebolletas rectas tiernas cortadas en rodajas finas
- 2 cucharaditas de jengibre encurtido en láminas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2728.2 kJ / 652.8 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 31.6 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r208355