Wersje kompatybilne
Lasaña de calabacines y pimientos con paté de berenjenas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 berenjenas cortadas por la mitad a lo largo y salpimentadas (aprox. 250 g c/u)
- 2 dientes de ajo en láminas
- 2 - 3 cucharadas de aceite de oliva (y un poco más para dorar el calabacín)
- 600 - 700 g de calabacín
- 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 2 latas de atún en aceite de oliva (aprox. 80 g c/u)
- 1 chorrito de zumo de limón
- 1 cucharadita de comino molido
-
300
g de pimientos rojos asados en conserva en tiras
lub 300 g de pimientos del piquillo en tiras - 150 - 200 g de queso rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1061 kJ / 254 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 8.02 g
- Tłuszcz
- 16.57 g
- Błonnik
- 3.73 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r20375