Wersje kompatybilne
Assortiment de légumes sur lit de riz et sauce au yaourt
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce au yaourt
- 1 gousse d'ail
- 250 g de yaourt nature (2 pots)
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
L'assortiment de légumes
- 80 - 100 g d'oignon, coupé en deux
- 50 g de concentré de tomate
- 400 g de tomates, coupées en quartiers
- 1 ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 500 g d'eau
- 200 g de riz basmati
- 300 g d'aubergine, coupée en cubes
- 1 poivron jaune, coupé en gros morceaux
- 300 g de courgettes, coupées en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1635 kJ / 388 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r20197