Portugalskie zielone jajka

Portugalskie zielone jajka

4.0 43 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
24 sztuki

Składniki

  • 600 g wody
  • 14 jajek
  • 70 g mleka
  • 50 g białego chleba
  • 50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 5 pęczków)
  • 1 - 2 łyżki octu
  • ½ - 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna do panierowania
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 164 kcal / 690 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 6.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji