
Urządzenia i Akcesoria
Portugalskie zielone jajka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
24 sztuki
Składniki
-
600 g wody
-
14 jajek
-
70 g mleka
-
50 g białego chleba
-
50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 5 pęczków)
-
1 - 2 łyżki octu
-
½ - 1 łyżka musztardy
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do panierowania
-
bułka tarta do panierowania
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
164 kcal /
690 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
6.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RODZINNA WIELKANOC
9 Przepisów
Polska
Polska