Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
150 g mieszanki młodych sałat
-
400 g białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej z zalewy
-
100 g wędzonego łososia pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
120 g cebuli dymki przekrojonej na pół
-
100 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1 pomidor pokrojony w ćwiartki (ok. 120 g)
-
1 ząbek czosnku
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
100 g oliwy z oliwek
-
30 g białego octu winnego
-
1 łyżeczka soli
-
wędzony łosoś pokrojony na 2-3 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.3 g
Kalorie
1084 kJ /
259 kcal
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
4.3 g
Węglowodany
13.9 g