Urządzenia i Akcesoria
Erdbeer-Germknödel mit Vanillesauce
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 Portionen
Składniki
Vanillesauce
-
Milch500 g
-
Vanillepuddingpulver15 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
Erdbeer-Germknödel
-
Mehl340 g
-
Milch100 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten30 g
-
Ei1
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Salz½ TL
-
Erdbeerkonfitüre30 g
-
Erdbeeren klein8
-
Wasser500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
1208 kJ /
289 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2018
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy