Urządzenia i Akcesoria
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
Dressing
-
80 g oliwy z oliwek
-
20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 - 20 g miodu płynnego
-
1 szczypta soli morskiej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sałatka
-
80 g liści szpinaku baby, świeżych, pokrojonych na kawałki80 g liści szpinaku, świeżych pokrojonych na kawałki
-
140 g pomidorki cherry przekrojonych na pół
-
4 jajka
-
oliwa z oliwek ilość do posmarowania folii
-
250 - 300 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego w 2 cm paski
-
sól ilość do doprawienia łososia
-
pieprz czarny, mielony ilość do doprawienia łososia
-
500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
22.1 g
Kalorie
1819.5 kJ /
434.6 kcal
Tłuszcz
36.4 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
6.8 g