Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
70 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy (zalewę zachować), przekrojonych na pół
-
140 g sera typu feta pokrojonego w 1,5 cm kostkę
-
8 gałązek tymianku, świeżego
-
4 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżki cukru
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g kaszy jaglanej
-
1000 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
210 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
rzeżucha (opcjonalnie) ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.9 g
Kalorie
1411.3 kJ /
337.1 kcal
Tłuszcz
21.9 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
27.1 g