Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g demirhindi, kurutulmuş, soyulmuş, ufalanmış (700 g su ile 12 saat ıslatılmış)
- 1600 g su
- 250 g şeker
- 1 tarçın, çubuk
- 2 karanfil
- 3 - 4 dal kurutulmuş ıhlamur
- 2 - 3 dal adaçayı, kurutulmuş, kıyılmış
- 20 g taze zencefil, ince dilimlenmiş
- 1 yk anason tohumu, bütün (isteğe bağlı)
- ½ portakal, 3-4 dilim
- Wartości odżywcze
- na 1 bardak
- Kalorie
- 944.7 kJ / 225.4 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 50.1 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r171363