Pizza prosciutto e funghi
TM5 TM6

Pizza prosciutto e funghi

1.0 (1 ocena)

Składniki

Impasto

  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 220 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 20 g di lievito fresco
    lub 2 cucchiaini di lievito secco
  • 400 g di farina manitoba + q.b.
    lub 400 g di farina per pizza + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale

Farcitura

  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 350 g di polpa di pomodoro, a pezzi
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 spicchio di aglio
  • 200 g di funghi champignon, a fettine
  • 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco

Terminare la preparazione

  • 200 g di mozzarella sgocciolata e a fette
  • 100 g di prosciutto cotto, a fette

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3581 kJ / 856 kcal
Białko
39 g
Węglowodany
107 g
Tłuszcz
33 g
Błonnik
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r169904