Urządzenia i Akcesoria
Heidelbeertorte mit Streuseln
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
16 Stücke
Składniki
Teig und Füllung
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten250 g
-
Backpulver1 ½ TL
-
Zucker150 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Rum15 g
-
Eier2
-
Butter weich, in Stücken80 g
-
Heidelbeeren500 g
Streusel und Fertigstellung
-
Mehl150 g
-
Zucker70 g
-
Butter in Stücken80 g
-
Milch25 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3.8 g
Kalorie
1067 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
37.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sommer- Früchte
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy