Reis mit Meeresfrüchten
TM5 TM6

Reis mit Meeresfrüchten

4.1 (15 ocen)

Składniki

  • 400 g Venusmuscheln, frisch, gesäubert
  • 300 g ganze, ungeschälte Krevetten
  • 800 g Wasser
  • 2 Knoblauchzehen
  • 200 g gehackte Tomaten, aus der Dose
  • 150 g rote Peperoni
  • 150 g grüne Peperoni
  • 70 g Olivenöl, nativ
  • 350 g Reis
  • 2 EL Petersilie, frisch, zerkleinert
  • 1 Prise Safranfäden
  • 1 TL Salz
  • 150 g Weisswein
  • 50 g Orangensaft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1920 kJ / 459 kcal
Białko
25.02 g
Węglowodany
52.69 g
Tłuszcz
14.79 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r167207