Gebackener Spinat mit Eiern
TM5 TM6

Gebackener Spinat mit Eiern

4.1 (21 ocen)

Składniki

  • 500 g Blattspinat, gefroren, aufgetaut
  • 50 g Hartkäse, zum Gratinieren (z. B. Gruyère, Cheddar, Parmesan)
  • 1 Knoblauchzehe
  • 50 g natives Olivenöl extra
  • 1 TL Salz
  • 50 g Mehl
  • 500 g Milch
  • 30 g Butter
  • 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
  • 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
  • 6 Eier

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1327 kJ / 317 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
24 g
Błonnik
1.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r167192