Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chapelure aromatisée
-
50
g de petits pains
lub 50 g de pain blanc - 1 gousse d'ail
-
5
brins de coriandre frais
lub 5 brins de persil frais
Menu à trois plats
- 250 g de carottes, en morceaux (2-3 cm)
- 250 g de courgettes, en morceaux (2-3 cm)
- 50 g de blanc de poireau, en rondelles
-
500
g de blancs de poulet, sans peau, émincé (10 cm x 1 cm)
lub 500 g de filets de dinde, sans peau et os, émincé (10 cm x 1 cm) - 2 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre noir
- 2 brins de thym, frais (opcjonalnie)
-
1
pomme, en huit
lub 1 poire, en huit -
1
c. à soupe de sucre
lub 1 c. à soupe de miel - ½ c. à café de cannelle moulue
- le zeste de citron, de 1 citron
- 150 g d'oignons, à moitié
- 2 gousses d'ail
- 30 g d'huile d'olive
- 1 feuille de laurier, sèche
- 50 g de blanc de poireau, en rondelles
- 650 g d'eau
- 120 g de riz à grains longs
Sauce béchamel
- 250 g de lait
- 20 g de farine fleur
- 10 g de beurre
- ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre noir
- 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 4222 kJ / 1010 kcal
- Białko
- 78 g
- Węglowodany
- 109 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 11.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r167073