Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpette
- 200 g di carote, a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 1 - 2 rametti di prezzemolo fresco, solo le foglie
- 50 g di pangrattato
- 2 uova
- 50 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di cannella
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 500 g di carne trita mista, (250 g di manzo e 250 g di maiale)
- 50 g di pinoli (opcjonalnie)
- 20 g di olio di oliva (per ungere la placca da forno)
- farina bianca (per infarinare le polpette)
Salsa spagnola
- 250 g di cipolla, in quarti
- 2 spicchi di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro (opcjonalnie)
- 100 g di vino bianco
- 300 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe
- 1 cucchiaio di estratto di carne
- 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere
- 1 cucchiaio di prezzemolo, tritato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2007 kJ / 480 kcal
- Białko
- 16.27 g
- Węglowodany
- 11.31 g
- Tłuszcz
- 40.82 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r167008