Apples with cider sabayon sauce
TM5 TM6

Apples with cider sabayon sauce

3.0 (2 oceny)

Składniki

Steamed apples

  • 4 apples (approx. 150 g each) (e.g. Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala), unpeeled or peeled
  • 1 ½ tbsp lemon juice (25 g)
  • 500 g water

Cider sabayon sauce

  • 50 g sugar
  • 1 egg
  • 3 egg yolks
  • 160 g dry alcoholic cider (see Tips)
  • 2 tsp cinnamon sugar, for sprinkling

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
969 kJ / 232 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r156359